Kupovina i plaćanje

Kupovina u online trgovini

Na mrežnoj stranici www.glorialamarr.com svaki proizvod, uz naziv, sadrži cijenu iskazanu u eurima, kategoriju kojoj pripada, oznake i opis. Preko kategorija i oznaka proizvodi se mogu grupirati. Knjige dodatno sadrže podatak o nakladniku i međunarodni standardni knjižni broj. Proizvodi su jednostavni (knjige, straničnik) i varijabilni (naljepnice, visuljci). Jednostavni proizvodi mogu se dodati u košaricu sa stranice online trgovine pri čemu je zadana vrijednost „1“ (komad). Za varijabilne proizvode potrebno je odabrati varijaciju i količinu te nakon svakoga odabira ažurirati košaricu. Ukoliko se odabir želi poništiti, potrebno je kliknuti na varijaciju i odabrati opciju „Obriši“.

Zadana vrijednost svakoga proizvoda je „1“ (komad). Oznakom plus ili minus količina odabranoga proizvoda se povećava ili smanjuje. Promjena količine zahtjeva ažuriranje košarice. Najmanji zadani iznos kupovine iznosi 3 eura, a najveća dopuštena količina petnaest proizvoda. Kod proizvoda čije su zalihe niske pojavljuje se dodatna obavijest.

Košarica je stalna opcija u glavnome izborniku i nakon dodavanja proizvoda ažurira se u obliku odabrane količine proizvoda. Odabrana količina proizvoda stoji kao opcija u glavnome izborniku sve dok se ne izvrši kupovina. Nakon odabira košarice, pojavljuje se gumb koji upućuje na izvršenje plaćanja, no prije odabira jednoga od tri ponuđena načina, potrebno je upisati osobne podatke za dostavu i odabrati način dostave.

 

Načini plaćanja

Proizvode kupljene na mrežnoj stranici www.glorialamarr.com moguće je platiti odabirom jednoga od tri ponuđena načina: popunjavanjem obrasca podatcima kreditne/debitne kartice, izravnim bankovnim prijenosom te preko PayPal računa.

Plaćanje kreditnom/debitnom karticom uključuje upisivanje sljedećih podataka: broja kartice, isteka i CVC-a. Upisani se podatci ne pohranjuju, već služe procesuiranju narudžbe. Više informacija vezanih za zaštitu osobnih podataka tijekom kartičnoga plaćanja sadrži politika privatnosti („Informacije o narudžbi“). Nakon uspješno provedenoga plaćanja, kupac na e-mail adresu dobiva potvrdu o narudžbi, jednako kao što dobiva obavijest o isporučenoj pošiljci nakon što je narudžba obrađena.

Izravni bankovni prijenos znači da će kupac upisati sve potrebne podatke za dostavu naručenih proizvoda te izvršiti izravnu uplatu na žiro račun obrta bilo koristeći online bankarstvo bilo odlaskom u banku. Provedbom te mogućnosti, kupac dobiva obavijest o podatcima koji će služiti za izvršenje uplate dok je njegova narudžba stavljena na čekanje. Izravna se uplata vrši na IBAN u Privrednoj banci Zagreb koji glasi: HR3523400091160706158. Model koji se koristi pri plaćanju glasi HR00, a poziv na broj je identifikacijski broj narudžbe koji se, uz ime i prezime, može koristiti i u opisu plaćanja. Narudžba biva isporučena nakon što je uplata vidljiva na žiro računu obrta, o čemu kupac dobiva obavijest na e-mail adresu.

Plaćanje PayPal računom uključuje logiranje na korisnički račun i izvršenje uplate na poslovni račun vlasnice obrta. Nakon uspješno provedenoga plaćanja, kupac na e-mail adresu dobiva potvrdu o narudžbi, jednako kao što dobiva obavijest o isporučenoj pošiljci nakon što je narudžba obrađena.

 

Dodatni načini plaćanja

Prodaja proizvoda koje obrt prodaje može se odviti i mimo mrežne stranice www.glorialamarr.com i za to je potrebno kontaktirati vlasnicu obrta preko obrasca za kontakt. Obrt može dostaviti ponudu za tražene proizvode, uključujući i cijenu načina dostave, a ispostaviti obični račun ili e-Račun, ovisno o zakonskoj obvezi naručitelja.