„Bez obzira koliko je film spor, duh uvijek stoji dovoljno dugo za fotografa kojega je odabrao.“

Minor White, američki fotograf

Fotografija je visoka estetika, skoro kao poezija. Jedan profesor s filozofskoga fakulteta znao je spomenuti da u poeziji nema laži, već da pjesnik kazuje istinu o svijetu. Uzmemo li u obzir da je riječ „fotografija“ nastala spajanjem grčkih riječi „phōtós“, što znači „svjetlo“, i „graphé“, što znači pisati, onda je jasno da jedan trenutak, nastao od svjetlosti, svoju svjetlost prenosi dalje. To se najviše očituje u međuljudskim odnosima koji, zabilježeni na fotografijama, imaju snagu poticaja i promjene, danas mnogostruko više nego poezija.

Fotografija, prije svega, govori o nama samima. U svijetu sam redovito tražila trenutke koji bi se uklopili u svijet kakav je u meni. Fotografija daje mogućnost da ih zabilježim i sačuvam. Silno sam željela prenijeti tu viziju svoga svijeta i mnoge trenutke koje bih opisala romantičnim. U njima nema naznaka da je svijet loš ili da vlada tama, već da život teče u smjeru razvoja i ljepote. Posrijedi je filozofska težnja koja se očitovala u onome vizualnom, i to u fotografiji, jednoj od ključnih sastavnica našega životnog iskustva. Kao trenutak zarobljen u prošlosti, relikvija minuloga iskustva iliti suvenir, izranja iz prošlosti i intezivira sadašnjost.

Fotoaparat je za mene više od sredstva – radije bih ga nazvala prijateljem. Kada mi je u ruci, gdje god da se nalazila, imam način kojim bih od bilo kojega životnog trenutka mogla stvoriti priču za pamćenje. Mi skupa pričamo priče o svijetu koji me okružuje. Volim portretirati i sebe i druge, a suradnja i partnerstvo s osobama koje portretiram utemeljeni su na znanju jednako kao i na povjerenju. Kao što je bez fotografije nemoguće zamisliti napredak znanosti, tako ni ja bez fotografije ne mogu zamisliti svoj (umjetnički) put. Na tome putu ona je vizualni prikaz moje nutrine i danas u svijetu pobjeđuje više od pisane riječi koja je također neizostavni dio moga identiteta.

Osobito me zanima umjetnička fotografija s kojom je 2010. godine krenulo moje putovanje, isprva u ulozi modela, a od 2017. godine u ulozi fotografa. Otada su moje fotografije objavljene na naslovnicama domaćih i stranih izdanja, u knjigama, časopisima, novinama, promotivnim materijalima, kalendarima i raznim mrežnim stranicama. Osim na umjetničkoj, moj je interes na portretnoj, promotivnoj, modnoj i vjenčanoj fotografiji te, po potrebi, fotografiji događaja.